İki kurban bodrum katında soyunup yere oturmak zorunda kaldı.

Sonra her biri kafasından birkaç kurşunla vuruldu.

Kanıtlar arasında, tuzağa düşürülen ve suçluların DNA'sı var - bir sanığın ifadeleride önemli ayrıntılar veriyor.

Nisan ayında, güneybatı Stockholm'deki Sätra'da bir bodrum katında iki ölü adam bulundu. Erkeklerin, 10 Nisan'da, bodrum katına kapatılmadan önce, katillerle randevu üzerine buluşmuşlardı. Buluşma yerine gelen ikili, katil zanlıları tarafından silah zoruyla alıkoyularak, soyuldular ve sonrasında infaz edildikleri yerde "oturma pozisyonuna zorlandılar".

Şüphelilerin DNA'sı

Bu, son cinayet suçundan açıkça görülüyor. İki silahtan en az dokuz el ateş edildi.

27 ve 28 yaşındaki iki kişi cinayetten suçlanıyor.

Suç mahalline yakındılar. Savcı Daniel Insulander verdiği demeçte, olay yerinde zanlılardan birinin DNA'sını ele geçirdik dedi.

Müfettişler, kanıtlara dahil edilmiş olan birçok iz bulundu.

Bunlar, olay yerinde bulunan boşalmış kartuşlardan çıkan çeşitli kollardaki DNA'yı içerir. Analizin sonuçları "son derece etkili", DNA'nın 27 yaşındaki sanığa ait olduğunu gösteriyor.

DNA ile enfiye servis yapmak

Bodrum katında bulunan kalıntılar bile, çifte cinayet kurbanları bulunduktan iki gün sonra ölen şüpheli bir faille ilişkilendirildi. Sätra'daki bir apartmanın kapısından Kalaşnikofla vuruldu.

Savcı, şüpheli durumla ilgili bağlantı hakkında ayrıntılı yorum yapmak istemiyor.

Bodrum katındaki cinayet silahları henüz bulunamadı. Ve elde edilen bazı cep telefonları ayrıntıları henüz elde edilemedi. Cep telefonlarının güvenlik kilidini açamadılar.

Soruşturma savcısı, "bir kanıt zincirimiz var ve bunu değerlendirmek bölge mahkemesine bağlı. Ancak mahkumiyet inancım olmasaydı kovuşturma yapmazdım" dedi.

"Bir arkadaşına cephane verdi"

Savcı, çifte cinayetin arka planı hakkında yorum yapmak istemiyor, ancak katılanların cezaevi çevrelerinde hareket ettiğini söylüyor.

27 yaşındaki zanlının: Yanıcı ve Patlayıcı Maddeler Yasasının ağır ihlali de dahil olmak üzere diğer suçlarla da suçlanıyor. Yarım kilodan fazla patlayıcıyı saklıyordu.

Her iki sanık da suçu inkar ediyor.

Son derece karmaşık olan bir soruşturma yürütülüyor.

Editör: İsveç Gündemi