Hem Västra Götaland Bölgesi hem de Uppsala'da, covid-19 nedeniyle hastanede yatan hasta sayısındaki eğrinin tekrar arttığı konusunda uyarıyor.

Bu iki bölgenin vaka durumları şöyle: Västra Götaland tespit edilen toplam vaka sayısı 5 bin 480 ve covid-19 nedeniyle bölgede 511 kişi yaşamını yitirdi. Uppsala'da ise tespit edilen toplam vaka sayısı 1.803 ve yaşamını yitiren kişi sayısı 167 olarak kayıtlara geçti.

Artış sebebi hala belirsiz.

Halk Sağlığı Kurumu Birim Başkanı Sara Byfors, "davranışların değişmesinden kaynaklanıyor olabilir" ifadeleri kullanarak, zamanla insanların kendini koruma konusunda tedbirsiz davranmasından dolayı eğrinin yeniden yükselmesine neden olabileceğinin altı çiziliyor.

Tıpkı dün olduğu gibi, İsveç istatistiklerinde yeni vaka sayısının öncekinden daha yüksek olduğunu gösteriyor. Artışın büyük bir kısmı Västra Götaland'a olduğu görülüyor.

Halk Sağlığı Kurumu Birim Başkanı Sara Byfors, bugün Sahlgrenska Üniversitesi Hastanesi tarafından covid-19'un hastane kabul sayıları ile ilgili rakamlar gösterdi. Bu bölgede, son günlerde eğrinin tekrar yukarı çıktığını belirtti. 

Dikkat edilmesi gereken bir yükseliş ve çok ilginç diyen Byfors, "Ancak yine de eskiye oranla nispeten az sayıda kişi hastaneye kabul edilmektedir" dedi. 

Yükselişin neden meydana geldiğini bilmiyoruz, bunun nedeni değişmiş davranış olabilir. Bu nedenle tavsiyelere uymaya devam etmek son derece önemlidir denildi.

Öğleden sonra, Uppsala Bölgesinde de endişe verici eğilim ile salgındaki durum hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında sağlık ve tıp direktörü Mikael Köhler, "Ne yazık ki, durumun umduğumuz kadar iyi görünmediğini söylemeliyim" diyerek tedaviye ihtiyaç duyan insan sayısı artıyor ifadeleri kullandı.

Enfeksiyon koruma hekimi Johan Nöjd, Son günler hem vaka sayısı hem de yoğun bakıma işaret etti. Bu, iki veya üç hafta önce enfekte olmuş insanlar nedeniyle olabilir denilirken, bu yükseliş hakkında neye inanacağımızı bilmiyoruz. Ancak bunun toplumdaki rahat davranıştan meydana geldiği konusunda endişeliyiz dedi.

Editör: İsveç Gündemi