Sağlık bakanı Fahrettin Koca: "Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00'da havalanıyor, İsveç'e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler." paylaşımından sonra yüz binlerce insan sosyal medyada İsveç'in tedavi etmeyi reddettiği vatandaşını Türkiye'nin tedavi etmek için özel uçak göndermesini takdir etti.

Türkiye vatandaşı için ayağa kalktı. Yüz binlerce vatandaş hastanın derhal Türkiye'ye getirilmesi için devletin harekete geçmesine destek vererek, bu devlet varken hiç bir vatandaşımız yalnız değildir mesajları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı iletişim bakanı Fahrettin Altun'dan paylaşım:

İsveç’te yaşayan vatandaşımız Emrullah Gülüşken’in Kovid- 19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmedi. Devletimiz elbette bu duruma duyarsız kalmadı. Emrullah Bey’i ambulans uçakla ülkemize getiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz için çalışıyoruz.

Leyla'dan yeni paylaşım:
Leyla Gülüşken Twitter hesabından "Uçağı bekliyoruz, babamı merak edenler için babamın durumu stabil bilinci açık fakat aşırı derecede halsiz..." diyerek paylaşımı yaptı.

Türkiye'den havalanan ambulans uçak gün içinde covid-19 hastası Emrullah Gülüşken'i Türkiye'ye getirerek tedavi edecek.

Editör: İsveç Gündemi