Kadınlar ve erkekler arasındaki geliride büyük uçurum olduğu belirtildi.

Cinsiyet Eşitliği Bakanı Åsa Lindhagen, kadınlarla erkekler arasında yaşam gelirinde yaklaşık 3,2 milyon SEK'lik bir fark olduğunu söyledi.

Bir basın açıklamasında ülkedeki kadın erkek eşitliği noktasındaki gelir dengesizliğine dikkat çeken Lindhagen, bunun kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Gelir uçurumu, ekonomik eşitliği artırmaya yönelik tedbirler için önerilerde bulunmak üzere sorunu incelemek için çalışan Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun bir ara raporunda ortaya konmaktadır.

"Komisyon'un ara raporunda, kamu otoritelerinin faaliyetlerinin toplumdaki cinsiyet eşitliğini etkileyebileceğini görüyoruz." ifadeleri kullanan Åsa Lindhagen, hükümetin devam eden çalışmalarında önemli bir dayanak oluşturacak olan raporu memnuniyetle karşıladığını ve bu yıl Komisyon'un nihai raporunu okumayı dört gözle bekliyorum dedi.

Ücret konularında, geçim gelirlerini eşitleyen ve daha eşit işler yaratan tedbirler için tekliflerin yanı sıra kamu destek tedbirlerinin dağıtımına yönelik tekliflerin yer aldığı nihai bir rapor, bu yıl sonu (Aralık ayında) Komisyon tarafından sunulacak.

Editör: İsveç Gündemi