İsveç Ulaştırma İdaresi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Saxån ve Stekenjokk arasındaki Vildmarksvägen'in kış için kapatılacağını ve önümüzdeki yaz yeniden açılacağını duyurdu.

Paskalya'da seyahat edecekler dikkat! Paskalya'da seyahat edecekler dikkat!

Vildmarksvägen, İsveç'in en yüksek asfalt yoludur ve Laponya (Lappland) ile Jämtland arasındaki Stekenjokk platosundan geçer. Genellikle kış aylarında bu yolda ulaşım imkansız hale geliyor. İsveç Ulaştırma İdaresi, Saxån ve Stekenjokk arasındaki yolun her iki yönde de kış hava şartlarının hakim olmaya başlamasıyla kapatıldığını duyurdu.

Bu hafta sonu kar başlıyor

Yolun önümüzdeki yıl altı Haziran'a kadar kapalı kalması bekleniyor ve SMHI'ye göre, tüm hafta sonu bölgede kar yağışı olacak. Bu yıl Mayıs ayında kar temizleme çalışmaları başlatıldığında yolun birçok noktasında ölçülen kar yüksekliği, altı metre olduğu ve kar yığınlarının beton gibi sertleşmesi nedeniyle çalışmalar çok uzun sürmüştü.

Ulaştırma İdaresi bu yola çeşitli çözümler arasada kış döneminde soğuk hava ve bölgedeki yoğun kar yağışları nedeniyle şuana kadar çözüm bulunabilmiş değil.

Editör: İsveç Gündemi