İsveç genelinde bulunan 290 belediyeyi 43 farklı dalda değerlendiren çalışmanın sonuçları yayınlandı.

İş, yaşam ve eğitim alanlarının ana tema olarak ele alınıp,sosyal yaşam, yaş ve dinamikliliğinde harmanlandığı çalışmada İsveç'in yaşanabilir bölgesi olarak son sırada en kötü şartlarla Småland'da bulunan Högsby bölgesi oldu.

İsveç'te yaşam kalitesinin en kötü olduğu Högsby

Stockholm yılın en iyisi...

754 kilometrekarelik alan üzerinde 43 farklı konuda yapılan araştırma kapsamında İsveç'in bazı belediyelerinde 5700 yoksul yaşıyor.

Yaş ortalaması ulusal ortamalanın üzerinde olan bölgelerde yaşayanların ortalama yaşı 45.9 olarak açıklandı. Nüfus artışı ortamalası ise normal bölgelere göre 2.6 oranında daha düşük.

İşsizlik oranı normal belediyelere göre daha yüksek olan bölgelerde gelişiminde yavaşladığı belirtildi.

Yapılan çalışma çok yönlü elealınarak Jönköping International Business School ile birlikte derlendi. Değerlendirmelerde elealınan konular; hayat koşulları, sağlık, öğretmen oranı, iş ortamı, mülteciler ve diğer bazı konular üzerinde duruldu.

Araştırmanın aynı zamanda birçok eksikliği tespit edebilme şansı verdiğini de belirten uzmanlar, İsveç'te yaşam kalitesi ve birçok konuda Stockholm'ün en iyi belediye olduğunu açıklarken, Stockholm'den sonra Lund ve Uppsala sıralamaları paylaştı.

ADIM ADIM ŞEHİR VE BELEDİYELERİN SIRASINA BAKMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

Editör: İsveç Gündemi