Europol'ün arananlar listesinin en tepesinde, Hicham Kortobi bulunuyor. Batı İsveç'teki bir suç örgütünün lideri olduğu belirtiliyor. Ağır uyuşturucu suçlarından aranıyor. Bergsjö çetesinden birkaç kişinin suçlanıp hüküm giydiği bir uyuşturucu davasıyla bağlantılı. Kendisinin de Backagänget ile bağlantılı olduğu düşünülürken, aynı zamanda mevcut davadaki diğer bir sanık olan Thomas Musa'dır. Kortobi'nin Fas'a kaçtığından şüpheleniliyor.

Europol'e göre, Dominik Nirberg ciddi uyuşturucu suçlarından aranıyor. Uyuşturucu işinde önemli rol oynayan Nirberg, normalde bakınca bir aile şirketi işletiyor gibi görünüyor. Ancak bu şirket dışında yaptığı tüm işler yolsuzluğa çıkıyor.

Europol'ün aranan İsveçliler listesindeki tek kadın Tania Gomez. İddiaya göre, bir suç çetesi için kurye olarak çalışıyor bunun yanı sıra para aklama konusunda uzman. Ayrıca, evcil hayvanların yasa dışı ticaretine karıştığı belirtiliyor. Sosyal medyada oldukça popüler olan ve milyonlarca insan tarafından takip ediliyor. Kendini hayvan sever ve köpek hakları savunucusu olarak tanıtıyor. Nero ağı adı verilen bir suç şebekesine üye olduğu sanılıyor. Güncel olarak hakkında hazırlanmış iddianamede döviz bürosu World Exchange yolsuzluk olayıyla ilgili olarak aranıyor.

Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı

Issayas Neguse uyuşturucu kaçakçılığı, adam kaçırma ve gasp suçlarından aranan bir çete suçlusu. Zanlının Stockholm'deki bir suç örgütüyle, İspanya'daki birkaç patlama ve işkence cinayetinin yanı sıra adam kaçırma ve uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı olabileceği söyleniyor. Sätra çetesi üyesi ve lideri olduğu düşünülüyor.

Son olarak, Alexander Gustafsson, Flugsvamp 2.0 ticaret sitesini çalıştırarak Darknet'te kapsamlı uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan aranıyor. Daha önce benzer suçlardan hüküm giydi. Ağır uyuşturucu ve kara para aklama suçlarından 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak uzun zamandır nerede olabileceği hakkında bir iz bulunamıyor.

Editör: İsveç Gündemi