Daha önce de yaşanan ilginç olaylar, İsveç'te yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde covid-19 test sonuçları yanlış açıklandı diye 3 bin 700 vaka sayısı sistemden silinerek rakamlar düzeltildi. Daha önce de İsveç'te rakamlar eksi üç olarak açıklanmıştı ve bu durum insanlarda soru işaretine neden olmuştu.

Bölge rakamlarına göre Skåne'de 274 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak bu rakamlar Halk Sağlığı Kurumu'nun istatistiklerine 285 olarak kayda geçmiş. Yaşanan durumun bir veritabanında arama yapmanın farklı yollarından kaynaklanıyor ve bölgenin rakamları doğru dendi. 

Teknolji gelişiminde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olduğu ve 10 milyon gibi bir nüfusa rağmen son zamanlarda durmadan hatalı rakamlar ve düzeltmelerle gündem olan İsveç, covid-19 ile mücadele konusunda güven kaybediyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, Covid-19 ile ilgili can kayıplarını eksi 13 olarak açıkladı.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre İsveç'te şuana kadar 5 bin 808 can kaybı yaşandı. Ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 84 bin 379 olduğu görülüyor.

Belli aralıklarla ölü ve vaka sayılarını düzeltmeyi alışkanlık haline getiren İsveç'te toplumun yetkililere güvenini zedeliyor.

Ölüm sayılarında düzeltme yapan Halk Sağlığı Kurumu, Skåne Bölge'sinin ölüm sayılarını yanlış girmesi nedeniyle, düzeltme yaptığı ve bu nedenle ülke genelindeki can kaybının bugünkü açıklanan rakamlarda eksi 13 olduğu belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi