İsveç Haber Ajansı TT'nin bildirdiğine göre, Assange'ın, hakkındaki cinsel taciz davasında sorgulanması yönünde çözüm bulmak için İsveçli ve Ekvadorlu yetkililer, 31 Ağustos Pazartesi günü Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde buluşacak.
 İsveç Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Cecilia Riddselius, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüşmeye katılacağını belirterek, bir şüphelinin sorgulanması için devletler arası özel anlaşma yapılamayacağını kaydetti. Riddselius, Assange'ın İsveçli savcılar tarafından sorgulanması için Ekvadorlu yetkililerle özel formül bulmaya çalışacaklarını ifade etti.

Assange hakkındaki taciz davalarından üçü düştü

Öte yandan, Assange hakkında cinsel taciz suçlamasıyla İsveç'te açılan 3 davanın, aradan geçen 5 yılda ifadesinin alınamaması nedeniyle zaman aşımından düştüğü bildirildi.

Haberde İsveçli savcıların, sanığın ifadesini Londra'da almayı teklif etmelerine rağmen, Assange'ın sürgünde yaşadığı Ekvador Büyükelçiliğinden hala bu konuda izin alınamamasının, davaların düşmesinde etkili olduğu görüşüne yer verildi.

Assange hakkında "tecavüz suçlaması" ile açılan davanın ise zaman aşımına uğrama süresinin 10 yıl olduğu hatırlatılarak, bu sürenin 17 Ağustos 2020'de dolacağı kaydedildi.

İsveç'te hakkında tutuklama kararı bulunan ve suçlamaları reddeden Assange, bu ülkeye iadesi halinde ABD'ye gönderilmekten endişe duyduğu için 19 Haziran 2012'de Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınma talebinde bulunmuş, Ekvador hükümeti de siyasi sığınma hakkı vermişti.

İngiltere ise hakkında İsveç'e iade kararı bulunan Assange'ın, Ekvador Büyükelçiliğinden ayrılarak, başka bir ülkeye gitmesine izin vermiyor.
Editör: İsveç Gündemi