Kurumun internet sitesinde güncellenen verilere göre, son 24 saat içinde 320 yeni vaka tespit edildi. Bu vakalarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 89 bin 756'ya ulaştı.

Haziran sonundan itibaren ölüm oranları düşen ülkede son 24 saatte 6 kişinin daha covid-19 bağlantılı hayatını kaybettiği belirtildi.

Yeni rakamlarla birlikte ülke genelindeki toplam can kaybı 5 bin 876 olurken, hala hastanelerde tedavisine devam edilen 2 bin 596 hasta olduğu ve bunlardan 18 hastanın entübe durumunda olduğu bilgilere yansıtıldı.

Salgının merkezi olan başkent Stockholm'de yeni vakalarda artış gözleniyor.

Dün bölge yönetimi yaptığı basın toplantısında, yeni vakalarda artış gözlendiğini bildirildi. Şuana kadar başkent bölgesinde 24 bin 179 vaka tespit edilirken, yine en fazla can kaybının yaşandığı bölge olarak öne çıkıyor. Stockholm bölgesinde şuana kadar 2 bin 403 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünkü basın toplantısında devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell'e yeni vakalarda artış gözlendiğini belirtti. "Kontrolümüzü kaybetmemeliyiz" ifadeleriyle enfeksiyonun öğrenciler ve okul çalışanları başta olmak üzere, spor dalında da artmaya başladığını ifade etti. Özellikle hokey kulüplerinde son zamanlarda görülen vakalarla ilgili bilgilerin gelmesi üzerine, antremanlarda yakın temastan kaçınması istendi.

Havaların iyice soğuyacağı önümüzdeki günlerde karantina uygulayan ülkelere nazaran enfeksiyonu daha hafif geçireceğini düşünen İsveç yönetimi, işi sıkı tutmak gerektiğini her fırsatta sözlü olarak dile getiriyor.

Editör: İsveç Gündemi