İsveç Başbakanı Stefan Löfven, ''Hindistan ile başta  savunma alanında olmak üzere, siber güvenlik, bilim ve inovasyon odaklı ortak çalışmalar gerçekleştirmek için görüşmelere başladıklarını söyledi.
Löfven ile resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Stockholm'e gelen Hindistan Başbakanı Narendra Modi, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, iki ülke arasında yapılacak işbirliklerine ilşkin değerlendirmede bulunan Löfven, savunma sanayi, siber güvenlik, bilim ve inovasyon odaklı ortak çalışmalar gerçekleştirmek için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Anlaşmaların iki ülkeninde yararına olacağını söyleyen Löfven, iki ülke arasında 50 milyon dolarlık  yeni bir inovasyon ortaklığının sözkonusu olduğunu belirtti. 

- AB, Hindistan arasında serbest ticaret anlaşması

Ayrıca Löfven, Avrupa Birliği (AB) ve Hindistan arasında, stratejik ortaklık yatırım işbilriği ve serbest ticaret müzakereleri yeniden başlatılması için girişimde bulunacaklarının sözünü verdi. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise, 30 yıl sonra bir Hindistanlı Başbakanın İsveç'e ziyaret etmesinin heyecanını yaşadığını belirtirken, ilk Hindistan-Nordik Zirvesi için beş İskandinav başbakanı ile Stockholm'de biraraya geleceğini ifade etti. 

- Beş günlük Avrupa gezisi

Beş günlük Avrupa gezisine çıkan Başbakan Narendra Modi, İsveç'in ardından İngiltere ve Almanya'ya giderek meslektaşları ile görüşecek.

Editör: İsveç Gündemi