18 yaşındaki zanlı, beş yıl altı ay hapis cezasına, 21 yaşındaki ise dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İsveç'te çokça konuşulan olayla ilgili yargılama süreci tamamlandı.

İki çocuk yürüyüş sırasında kimliği belirsiz kişilerce önleri kesildi. İddianameye çocukların yolunu kesen iki zanlı, çocuklara uyuşturucu almak isteyip istemediklerini sordu.

Çocuklar uyuşturucu almak istemediklerini söylemesi üzerine, zanlılar çocukları bıçakla tehdit ederek, kabusu yaşatan süreci başlattı.

Ağustos ayında Solna'daki mezarlıkta dokuz saatlik işkence gecesinin başlangıcıydı.

"Kanlar içinde bulundular"

İlk olarak, zanlılar, kimse onları görmesin diye çocukları çalılıkların yoğun olduğu bir yere götürdüler.

Her iki çocuğuda ciddi bir şekilde döven zanlılar, çocukları mezarlıkta kendi mezarlarını kazmaya zorlandılar ve çocuklardan birine tecavüz edildi.

Uzun ve acımasız gecede, çocukların vücutlarını çakmakla yaktılar, ve bıçakladılar. Ayrıca iddianameye göre bir erkek çocuğa tecavüz edildi.

Çocuklardan biri sorgulama sırasında yapılan işkenceyi "kanlar içinde duş almak" olarak nitelendirdi.

Her ikisi de hapse mahkum edildi

Bugün saat 11.00'de Solna Bölge Mahkemesinde iki zanlı hakkında karar verildi.

18 yaşındaki, tecavüz, adam kaçırma, ağırlaştırılmış saldırı, hırsızlık, uyuşturucu suçları, yasadışı araç kullanma, küçük çaplı hırsızlık ve hafif uyuşturucu suçlarından beş yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaşına göre cezası indirildi.

21 yaşındaki zanlıya, tecavüz, adam kaçırma, ağır saldırı, soygun ve uyuşturucu suçlarından dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Zanlılar ayrıca gençlere tazminat ödemeye mahkum edildi.

Bölge mahkemesi bir basın açıklamasında, çocukların maruz kaldığı tehdit ve şiddetin "son derece aşağılayıcı biçimlerde" gerçekleştiğini yazdı.

Editör: İsveç Gündemi