İsveç medyasında yer alan haberlere göre, şüphelilerin  Stockholm merkezi T-centralen, Solna'da bulunan alış-veriş merkezi  Mall of Scandinavia ve Stockholm  Kungsgatan-Sveavägen bölgelerinde terör eylemi yapmayı düşündükleri belirtildi.

Tutuklanan şüphelilerden Özbekistanlı 46 yaşındaki  David İdrisson, eşinden ayrı yaşarken 11 çocuğu bulunuyor. 2008'de İsveç'e iltica eden İdrisson, terör şüphelisi olarak tutuklandı.

Özbekistanlı 30 yaşındaki Baktiyar Omarrov ise 2011 yılında İsveç'e geldi. Evli ve iki çocuk babası. Suriye'deki DAEŞ militanları ile sık sık sosyal medya üzerinde görüşen Omarrov, 2 yaşındaki çocuğu ile boğazı kesilen insanların videosunu izlediği belirtildi. 

Kırgızistanlı  Atabek Abdullaev, 2017'de İsveç'e geldiği kaydedilirken, iki çocuğu ile eşinin Kırgızista bulunduğu kendisinin de kaçak olarak İsveç'te  kaldığı bildirildi. 

Sözkonusu şüphelilerin evinde yapılan aramada,  bomba yapımında kullanılan 660 kilo madde bulunurken bunun 100 kilosu  kimyasal madde olduğu vurgulandı. 

Başkent Stockholm savcısının ofisinden yapılan açıklamada, “Şüphelilerden üçü, diğer kişileri öldürmek ya da zarar vermek dahil çeşitli amaçlarla büyük miktarlarda kimyasal ürünler ve diğer türden ekipman edindi ve depoladı. Eğer terör suçu hayata geçirilseydi, İsveç’e ciddi oranda zarar verebilirdi” ifadesi kullanıldı.

Editör: İsveç Gündemi