SVT Nyheter haberine göre, hükümet, diğer şeylerin yanı sıra, son zamanlarda tarihin en yüksek seviyelerine ulaşan yakıt fiyatlarıyla ilgili vergi indirimine gidecek. Araç sahiplerinin yakıt alımlarında zamlardan dolayı yaşadıkları ekonomik kaybının bir kısmını karşılamak üzere hükümet araç sahiplerine bazı yardımlarda bulunacak ve bunlardan en önemli adımın vergi indirimi olduğu belirtiliyor.

Hükümet ayrıca çocuklu aileler için artan konut maliyetlerini desteklemek ve seyahatlerle ilgili de bazı düzenlemeler getirecek.

Destek paketi ile ilgili Mikael Damberg saat 13.00'te basın toplantısı düzenleyecek.

Bugün erken saatlerde Hıristiyan Demokratlar, dizel fiyatını dokuz kron ve benzin fiyatını beş kron azaltmak için üç teklif içeren bir paket sundu. Kısmen, yakıt için enerji vergisini üç ay boyunca kaldırarak ve dizel için indirim yükümlülüğünü azaltarak katkı sağlanması içeren teklif değerlendirilecek. Ayrıca KD, tarım ve ormancılık için karbondioksit vergisini bir yıl süreyle kaldırılmasını talep etti.

İsveç Demokratları da henüz somut bir teklif sunmadan vergi ve indirim yükümlülüğünü azaltmak istediklerini belirtti. Bu hafta sonu Jimmie Akesson, verdiği demeçte dizel fiyatının altı krona kadar düşürülmesi gerektiğini söyledi. SD, akaryakıt fiyatları nedeniyle yarın basın toplantısı düzenleme çağrısında bulundu.

HÜKÜMET DESTEK PAKETİNİ AÇIKLANDI!

Editör: İsveç Gündemi