İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke, Türklerin gittiği mescide dün yapılan ırkçı saldırıyı hükümet olarak kınadıklarını söyledi.

Başkent Stockholm'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı mescide düzenlenen saldırıya tepki gösteren Bakan Kuhnke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ırkçı saldırıyı hükümet olarak kınadıklarını ve olayın aydınlanması için seferberlik ilan ettiklerini bildirdi. 

Ülkesinde böyle bir ırkçı saldırının yaşanmasından dolayı son derece üzüntü duyduğunu dile getiren Kuhnke, "Mescidin bağlı bulunduğu Setra Türk İslam Kültür Derneği Başkanı Orhan Karan'ı bizzat aradım. Hükümetimizin ve Başbakan Stefan Löfven'in saldırıyı kınadığını ve büyük üzüntü içinde olduklarını kendisine ilettim.'' diye konuştu.

İsveç'te ibadet özgürlüğü olduğunu kaydeden Kuhnke, "Bu ülkede yaşayan ve bağlı bulunduğu dinde ibadetini yapmak isteyen herkes, istediği gibi özgürce ibadetini yapabilir. Bunu engellemek isteyen ve ırkçı saldırılar gerçekleştirenlerin İsveç'te yeri yoktur. Bu saldırı İsveç'e yapılmış bir saldırıdır. Hükümet olarak bu saldırının arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Bu tür çirkin saldırıların ülkemizde bir daha olmasını istemiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bredeng Mahallesi'ndeki mescide giren saldırganlar, ibadethanenin duvarlarına gamalı haç çizmiş ve havai fişek atarak kundaklama girişiminde bulunmuştu. Başkent Stockholm'ün en eski ve en büyük camilerinden Stockholm Camisi'nin kapısına da iki ay önce sprey boya ile "İslam kötülük dinidir." yazılmıştı.
Editör: İsveç Gündemi