Halk Sağlığı İdaresi'nce güncellenen günlük vaka ve can kayıplarıyla ilgili verilere bakıldığında: Son bir günde 4 bin 954 vaka tespit edildi. Tespit edilen yeni vakalarla birlikte ülke genelinde vaka sayısı 230 bin 514'e ulaştı.

Son bir günde 55 kişinin daha hayatını kaybettiği İsveç'te toplam can kaybı 6 bin 555'e yükseldi.

Enfeksiyonun artması ve salgının hızlanmasıyla birlikte sağlık hizmetleri üzerindeki baskı da artmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre hastanelerde tedavi gören covid-19'lu hasta sayısı 3 bin 162'ye yükselirken, solunum cihazına bağlı (IVA) hasta sayısı Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İsveç yoğun bakım sicilinin verilerine göre, solunum cihazına bağlı 209 hasta bulunuyor. Bu rakam iki ay öncesine kadar toplamda 20-30 arasındaydı.

Salgından en fazla etkilenen bölge olan başkent Stockholm'de vaka sayıları tırmanmaya devam ediyor.

Güncel verilere göre, başkent bölgesinde şuana kadar tespit edilen vaka sayısı 67 bin 60 oldu. Bölgedeki can kayıpları ise 2 bin 632 olarak görülüyor.

Dünkü basın toplantısında önümüzdeki günlerde ülke genelinde can kayıplarıyla ilgili sayının artabileceğine işaret eden Anders Tegnell, ölüm raporlarıyla ilgili biriken epey iş olduğunu ve önümüzdeki günlerde ölü sayısının artacağına vurgu yapmıştı.

Salgınla daha etkin mücadele kapsamında hükümetin açıkladığı yeni kısıtlamalarla ilgili bölgeler enfeksiyon yayılımına göre uyarlayabiliyor. Ancak bu uygulama bazı bölgelerde ya da kentlerde yerel yönetimlerin okullardaki hasta öğretmenlere rağmen durumu ağırdan altığı gözleniyor.

Editör: İsveç Gündemi