Polis, Stockholm bölgesindeki bir hapishanede bir tecavüz olayını araştırıyor.

Edinilen bilgiye göre, bir mahkuma masaj yapan kişi mahkumun cinsel saldırısına maruz kaldı.

Cuma günü olayın yaşanmasından sonra polis ve adli teknik personeller cezaevine çağırıldı.

Hapishane müdürü, "İki mahkum arasında bir olay yaşadığımızı teyit edebilirim. Hücre hapsine kondular ve olay polise ihbar edildi, bu yüzden artık olay polis soruşturmasının bir parçasıdır." dedi.

Polis, olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Olayla ilgili teknik inceleme ve soruşturma başlattıklarını aktaran Stockholm polis basın sözcüsü Eva Nilsson, olayla ilgili bir suç raporu hazırladıklarını aktardı. Ancak bu konuda daha fazla yorum yapamayacakarını söyledi.

Olayla ilgili basına yansıyan bilgilere göre, bir erkek mahkum, aynı zamanda kurumda cezasını çekmekte olan başka bir kişi tarafından tecavüze uğradığı şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Cinsel istismara uğrayan kişi tedavi ve kontrol için hastaneye kaldırılırken, saldırganın hücreye kapatıldığı ve hakkında yeni bir soruşturma başlatılacağı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında polis tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı. 

Edinilen bilgilere göre, tecavüz zanlısının 50 yaşındaki bir mahkum ve ciddi bir uyuşturucu suçundan hapis cezası nedeniyle içeride bulunuyor. 

Cezaevi müdürü, İsveç Cezaevi ve Şartlı Tahliye Dairesinin polis soruşturması dışında "olayı" dahili olarak soruşturacağını belirtiyor. 

Aktarılan bilgiye göre, İsveç Hapishane ve Şartlı Tahliye Dairesi yaşanan olaydan sonra alarma geçti.

Editör: İsveç Gündemi