Daha önce enfeksiyonu önlemlerle baskılayan ülkelerde bir dizi yeni salgın yaşadık. İspanya'da yeni vakalar var ve Balkanlar'da kontrol altında olmayan sürekli bir yayılma görüyoruz dedi.

Johan Carlson, Mayıs 2020 tarihli 1400 kişiyle yapılan araştırma anketiyle ilgili Sağlık Raporu'nun sonuçlarını bildirdi.

İnsanların yüzde 93'ü daha öncesine göre kendilerini iyi hissettiklerini düşünüyor. Yüzde 90'ı bir akrabasının ağır hastalanacağı konusunda endişeli olduklarını belirtiyor. Bu önceki rapordan biraz daha fazla bir oran ifadeleri kullandı.

Salgınla birlikte daha önce sigara ve alkol alışkanlıkları olan önemli oranda bir düşüş olduğu ve insanların sigara ile alkolu azaltmaya başladığını ifade etti.

Araştırma kapsamında görüşülen insanların önemli bir kısmı da daha fazla açık havada olduklarını belirtti.

Araştırma konusunda günlük görüşmeler yapıldığını insanların birçoğu dışarıda olduğunu söylüyor dedi.

Ellerini yıkama, mesafeyi korumak için önerilerini tekrarlayan Carlson, kalabalık ortamlardan uzak durmanın önemli olduğuna vurgu yaptı.

İşletme sahiplerinin sorumluluk üstlenmeleri ve kabulü sorumlu bir şekilde ele almaları gerekmektedir. Hükümete ve belediyelere geri bildirimde bulunmak için önemli bir görevi olan sanayiye ve İlçe Yönetim Kurullarına durumu aktarıyoruz.

Son zamanlarda bu alanlarda nispeten daha iyi çalışmalar var. Süreçte sosyal sorumluluk alarak, salgınla mücadele de katkı sağlayan herkese teşekkür eden Carlson, virüsle mücadelenin toplumsal bilinçle mümkün olacağına işaret etti.

Son bir günde İsveç'te 385 yeni vakanın tespit edildiği ve bu vakalarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısının 76 bin 877 olduğunu hatırlatan Carlson, yine son bir günde 21 kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirterek, ülke genelindeki toplam can kaybının 5 bin 593 olduğunu söyledi.

Covid-19 nedeniyle ülkedeki hastanelerde tedavi gören hasta sayısı 2 bin 487 olarak açıklanırken, 70 hastanın entübe durumda olduğu söylendi.

Editör: İsveç Gündemi