Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre ülkedeki toplam vaka sayısı 1.906 ve hayatını kaybedenlerin sayısı ise 21'e yükseldi.

Stockholm'de vaka sayıs 760'a ulaştı.

Diğer bölgelerdeki koronavirüs vakaları şöyle: 

Västra Götaland 250, Skåne 228, Östergötland 137, Uppsala 77, Halland 58, Jönköping 55, Sörmland 53, Örebro 42, Jämtland 40, Värmland 39, Västerbotten 29.

Verilen rakamlara göre son 24 saat içinde İsveç genelinde 160 yeni koronavirüs vakası doğrulandı.

İsveç'te en riskli bölge olarak Stockholm görülürken, Stockholm bölgesi şimdi planlanan diğer tüm tedavileri iptal edeceğini duyurdu.

Kararın sağlık personelinin koronavirüsle mücadelede daha etkin çalışması için alındığı, istisna acil operasyonlar devam edeceği vurgulanarak, Stockholm'de salgının önlenmesi için böyle bir karar alındığı ifade edildi.

Stockholm Bölgesi sağlık müdürü Björn Eriksson, tıbbi riskler olmadan hizmetleri kısıtlayarak virüsle mücadele konusunda etkinlik sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Hükümet yeni bir koordine merkezi oluşturduğunu duyurdu. 21 ilçede kurulan koronavirüs vakalarıyla ilgili daha etkin koordinasyon için kullanılacak bu ofis, tüm vakaları daha hızlı bildirme ve yönlendirmeleri doğru yapması için çalışacak. Bu ofis modeli 2018 yılındaki orman yangınları içinde kullanılmıştı.

Editör: İsveç Gündemi