Bu dev bir buzdağının görünen kısmı. Rakamlar gerçek yayılım hakkında gittikçe daha az bilgi veriyor diyen Tegnell, durumun artık sağlık üzerindeki yük ile ilgili olduğunu belirti.

Küresel olarak enfekte olmuş insan sayısı şu anda 200.000'e yaklaşmakta olup bunların 60.000'i Avrupa'dadır.

Çin'deki seviyeler düşmeye başlarken, Avrupa'da vakaların artması dikkat çekici olarak görülüyor.

Sağlık alanındaki duruma gelince, Ulusal Sağlık Kurulu kriz yöneticisi Johanna Sandwall şunları söyledi:

- Sağlık bakımında biraz gerginlik var, koruyucu ekipman konusunda sıkıntılar bulunuyor.

Ayrıca tıbbi malzeme alımı ile ilgili çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

Ulusal Eğitim Ajansı Peter Fredriksson, Salı gününün erken saatlerinde basın toplantısında hükümetin verdiği mesajların çoğunu yineliyor.

İlkokullara henüz herhangi bir kısıtlama getirilmedi, ancak okullarda enfeksiyonun yayılmasını nasıl önleneceği konusunda tavsiyeler verildi.

Peter Fredriksson, "Size hatırlatmak isterim ki, spor eğitiminde öğrencilerin birbirleriyle temas halinde oldukları faaliyetlerden kaçınılmalıdır. Dans etmekten de kaçınmalısınız. Dans iyi, ama şimdi değil diyerek temas kurmaktan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Şu anda cevabı olmayan birçok sorunun olduğuna dikkat çekildi.

Bu yeni bir durum, sorulara cevap yok, bilimsel ya da kanıtlanmış deneyim yok. Burada yaratıcılık gerekiyor. Einstein'ın dediği gibi: "Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıyken, hayal gücü tüm dünyayı kapsar" ifadeleri kullanan Fredriksson, koronavirüsle mücadelenin uzun soluklu bir yol olduğuna vurgu yaptı.

İsveç'te vakalarla ilgili bilgi akışı ilk günlere göre yavaşlatıldı. Günlük rakamları ve doğrulamaları artık almak eskisi kadar kolay olmamakla birlikte İsveç genelinde vakaların binleri aştığı bilinmektedir.

Editör: İsveç Gündemi