Basın toplantısında bilgilendirme yapan devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, salgının küresel olarak devam etmesi, Avrupa'nın odakta olması ve salgının yaygınlaştığını vurgulayarak, Çin'de vakaların neredeyse hiç olmamasını ilginç bulduğunu belirtti.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre, Avrupa'da şuana kadar yaklaşık 55 bin vaka ve 2 bin 300 ölüm bulunuyor.

İsveç'te testlerin devam ettiğini belirten Tegnell, şuana kadar İsveç genelinde 1059 vakanın doğrulandığını ve hayatını kaybeden kişilerin ise 6 olduğu söylendi.

Tegnell, Evde çalışma durumu ile ilgili özelikle Stockholm bölgesinde evden çalışabilenler bunu yapmalıdır diyerek, salgının her tarafa yayılmaması için kişisel olarak her birimizin önemli bir sorumluluğu var dedi.

Şüpheli durumda evde kalın. Kendinizde tarif edilen belirtiler gördüğünüzde evde kalın ve kendinizi dinlendirin. Bir sonraki gün durumunuzda bir ilerleme yoksa ve kendinize geldiyseniz ertesi gün işe gidebilirsiniz dedi.

İzin günlerinizde ve evde olmanız gerektiğinde dışarı çıkmayın. Sinemaya gitmeyin ve sosyal etkinliklerden mümkün oldukça uzak durun diyen Tegnell, "Yaşlılar çok önemlidir. Semptomlarınız varsa akraba ziyareti yapmayın" dedi.

Editör: İsveç Gündemi