Etnik Müzik

Etnik kelimesi belli bir kültüre ait olan anlamına gelmektedir. Etnik müzik türü ise bu anlamdan biraz farklı bir müzik türü olarak ortaya çıkmıştır. mp3 olarak dinlediğimiz müziklerde bu müzikleri ortaya koyan sanatçılar müziğin evrensel olduğu düşüncesinden hareket ederek müzik yapmaktadırlar. Bu müzik türünde kültürlerin bir araya gelmesi yani kültürlerin sentezlenmesi söz konusudur.

Etnik müzikte kullanılan ritimler, sözler ve kullanılan enstürmanlar belli bir etnik kimliğin tüm dünyaya müzik yönü ile anlatılması ve tanıtılması demektir. Bu müzik türünü yapanlar sadece günümüze değil gelecek nesillere de hitap etmeyi hedef edinmişlerdir.

Etnik Müzik( word music) mp3 ile evrensel müziğe doğru

Etnik müzik aslında yöresel müziğin tanıtılması ve kültürleri farklı yönleri ile değil müzikleri ile tanıtmak amaçlanmaktadır. Latin müzikleri etnik müzik bakımından oldukça fazla çalışmanın yapıldı müziklerdir. Bunun yanında İran müziklerinin dünyaya tanıtılmasında da etnik müzik çalışmalarının önemi büyüktür. Bu müzikleri dinlemek için mp3 müzik indir sitelerine veya müzik dinleme platformlarına Etnik Müzik( word music) mp3 yazarak internet üzerinden dinleyebilirsiniz.  Ülkemizde etnik müzik türünde eser veren kişiler ve gruplar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Balkon Orkestrası
  • Göknur Onur
  • Safa Bolat
  • Galis
  • İmran Salkan

Bu sanatçılar ülkemizdeki farklı müzik kültürlerini yansıtan eserler seslendirmektedir.

Editör: İsveç Gündemi