İsveç Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan en son basın açıklamasına göre, 21 Ocak'tan itibaren, varış içinde 48 saat içinde alınan negatif COVID-19 test sonucunu ibraz etme zorunluluğu artık geçerli olmayacak.

Edinilen bilgilere göre, böyle bir karar İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun talebini takip ediyor.

Basın bilgilendirme açıklamasında: "Yolcuların artık Omicron varyantının İsveç'te yayılmasını etkileyecek belirli bir riski temsil ettiği düşünülmüyor. Bu nedenle, İsveç'e geldikten sonraki 48 saat içinde yapılan bir testten negatif bir COVID-19 sonucu için özel gereklilik artık orantılı bir önlem olarak kabul edilmemektedir" dendi.

Bununla birlikte, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinden İsveç'e ulaşan tüm kişilerin girişte yine de AB Dijital COVID Sertifikasını ibraz etmeleri gerektiği vurgulandı.

Bu, AB/AEA gezginlerinin aşılandıklarını, test edildiklerini veya virüsten kurtulduklarını kanıtlayan bir belge sunabilecekleri anlamına gelir. AB COVID Pass kapsamına giren sertifikalardan birinin ibraz edilmesi gerekliliği, 18 yaşın üzerindeki tüm kişiler için geçerlidir.

Ancak, özellikle İsveç üzerinden seyahat edenler için belirli muafiyetlerin geçerli olduğu kaydedilmiştir.

Bakanlık , "Bornholm ile Danimarka'nın başka bir bölgesi arasında İsveç üzerinden seyahat eden kişilerin işini kolaylaştırmak için COVID Sertifikası şartından muaf tutulmaya devam edecekler" dedi.

AB/AEA dışındaki bir ülkeden İsveç'e ulaşan yolcularla ilgili olarak, COVID-19 sertifikalarının İsveç makamları tarafından tanınması şartıyla Avrupalı ​​gezginlerle aynı kurallara uymaları gerektiği açıklığa kavuşturulmuştur.

Öte yandan, İsveç'te tanınmayan bir sertifikaya sahip olanlar giriş yasağına tabidir, yani şu anda ülkeye girişlerine izin verilmemektedir.

İsveç, Karadağ, Tayvan, Tayland, Tunus ve Uruguay'da düzenlenen Aşı Kartlarını tanıyacak

Aynı basın açıklamasıyla İsveç makamları, 21 Ocak'tan itibaren ülkenin Karadağ, Tayvan, Tayland, Tunus ve Uruguay'da verilen aşı kartlarını tanıyacağını duyurdu.

Bu, yeni karar yürürlüğe girer girmez, yukarıda belirtilen ülkelerden birinde düzenlenen aşı kartına sahip tüm kişilerin artık giriş yasağına tabi olmayacağı anlamına gelir.

Bakanlık , "Bir Avrupa Komisyonu kararına göre, bu ülkelerde verilen aşı sertifikalarının AB Dijital COVID Sertifikası'na eşdeğer kabul edilmesi gerekiyor" dedi.

Editör: İsveç Gündemi