Bir basın açıklamasına göre, geçerli bir kimlik belgesi kontrol edildikten sonra gemideki yolculara ilişkin bilgilerin kaydedilmesi yükümlülüğü yerine getirilmelidir. Edinilen bilgilere göre, tedbir 2022 baharında daha önce tanıtıldı ve kaldırma planları tartışılıyor olsa da, gereklilik yedi ay daha yürürlükte kalacak.

Basın açıklamasında, "Sıkılaştırma, bunun yalnızca yolcu gemisinin yolculuğu için kimlik kanıtı olmadan sağlanan bilgilerin yanlış olabileceğini varsaymak için bir neden olması durumunda geçerli olacağı kısıtlamanın kaldırılması anlamına geliyordu."

Başlangıçta, tedbirin Ağustos ayında açıklanmasıyla yıl sonuna kadar geçerli olması gerekiyordu, ancak bu arada, kamu güvenliğini sağlam tutmak amacıyla İsveç'te seyahatler için bir kısıtlama daha getiriliyor. 

Son zamanlarda İsveç, Schengen bölgesinin geri kalanından ülkeye giren yolcular üzerinde sınır kontrolleri yapmaya devam edeceğini duyurdu ve bu da iç sınırların en az 1 Mayıs'a kadar uzatıldığını gösteriyor. 

Kasım ayında süresi dolacak olan tedbirin İsveç Adalet Bakanlığı tarafından duyurulduğu ve yapılan basın açıklamasında otorite, Rus işgali nedeniyle ülkenin iç güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. 

"Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, savaşın getirdiği insani acıların yanı sıra Avrupa'da son derece ciddi bir güvenlik durumu yarattı. Rusya seferberlik emrinden bu yana çok sayıda Rus vatandaşı ülkeyi terk ederek AB'ye başvurdu. Savaştan istifade eden suç şebekeleri tarafından gerçekleştirilen silah kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı riski artıyor" dedi. 

İsveç'te komşu ülke, Danimarka geçtiğimiz günlerde Almanya ile iç sınır önlemlerini de uzatacağını açıklayarak,  bu yıl üst üste sekizinci kez sona erecek olmasına rağmen, süreyi uzattı. Son yıllarda benzer şekilde, diğer ülkeler de benzer önlemleri uyguluyor. 

Eylül ayının sonunda Çek Cumhuriyeti, yasadışı göçmenlerin Almanya'ya geçiş yapmak için bu rotayı kullanmasını önlemek amacıyla Slovakya ile de iç sınır kontrolleri başlatacağını açıkladı. Bu sınırlar, Ekim ayının sonuna kadar Slovakya ile iç sınırlara kadar genişletildi. Öte yandan Avusturya makamları tarafından Slovakya'ya iç sınırlar da getirildi. 

İç sınırlar, bu ülkelere daha iyi koruma sağlamanın yanı sıra son aylarda AB'yi ciddi şekilde etkileyen yasa dışı göçü önlemeyi amaçlıyor.

Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı Bir kişi ölü bulundu: En az 4 kişi gözaltına alındı
Editör: İsveç Gündemi