Stockholm'deki bir mitingde, Ermelire hakkında söylediği skandal sözler yüzünden büyük tepki alan  İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Eski Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani ile İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan'ın 2 sene önce bir iftarda aynı msada buluştuğu yemek suçmuş gibi gösterildi. Kürde Baksi tarafından servis edildiği tahmin edilen haberde, İsveç Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Selçuk'ta ''Irkçı Lider'' olarak gösterildi. 
 
İsveç Ülkü Ocakları, İsveç makamlarından izin alarak faaliyetlerine devam eden bir kurum. Bu kurumda üyeler bu zamana kadar İsveç'te hangi şiddet olayına karışmadıkları halde bu tür haberlerle Türk toplumunun yıpratılmak istendiği ortaya çıkıyor.

Bakan Mehmet Kaplan'da, ''ben davet edildiğim yerde, başka davet edilen insanların kim olduğunu sorgulama hakkına sahip değilim'' şeklinde cevap verdi. 

Zira, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Eski Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani bu kadar tehlikeli;  bundan 2 ay önce İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman'ın yabancı gazeteciler bürosunda yaptığı basın toplantısında yer almış ve bakana ikide soru sormuştu. Aynı Leylani, bundan bir buçuk ay önce Fitjja'da Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin, Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Serkan Köse ve Botkyrka Belediye Basın Sözcüsü Hediye Güzel ile kardeşlik basın açıklamasını beraber yapmışlardı. Leylani, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund'lada zaman zaman bir araya gelmişti...Ozaman bunlara ne diyeceksiniz?



Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin, Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Serkan Köse ve Botkyrka Belediye Basın Sözcüsü Hediye Güzel ve Barboros Leylani

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman'a Leylani soru soroyor


İsveç İçişleri Bakanı Ander Ygeman'a Leylani soru soroyor


İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Walund ve Leylani


Editör: İsveç Gündemi