Ziyaret çerçevesinde bir çok sivil toplum örgütünü ziyaret eden Akdeve, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu başkanı Hasan Dölek'le makamında görüştü. Ziyarette, Federasyon Başkan Yardımcısı Barboros Leylani'de hazır bulundu.


İsveç Kulu Fahri Konsolosluğu çalışmaları hakkında bilgi veren Akdeve, Kulu ve Konya’daki İsveç vatandaşlarının resmi lemleriyle ilgilendiklerini belirtti.
Pasaport, ehliyet, oturum izni gibi kıymetli evrakların elden alınması için Ankara’ya kadar gidilmesine gerek kalmadığını Kulu’da teslim ettiklerini ifade etti. Ayrıca, İsveç'in Ankara Büyükelçiliğinin danışmanlık konusunda yükünü hafiflettiklerini kaydetti.


İsveç'te
40 binden fazla Kululunun yaşadığına dikkat çeken Akdeve, İsveç'in Kulu'ya çok önem verdiğini bunun da bir Anadolu ilçesinde fahri konsolosluk açarak gösterdiğini belirtti.
Stockholm'e yaptığı bir kaç günlük kısa ziyareti esnasında İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Serkan KöseBotkyrka Belediye Meclis Üyeleri Bekir Uzunel ve Gül Alıcı, Kulu Vakfı Başkanı Haydar Akan, İsveç-Türk Federasyonu Başkanı Ahmet Önal, UETD İsveç Başkanı Özer Eken, Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyesi Rafet Candemir ile görüştüğünü ettiğini ifade eden Akdeve, ziyaretlerin çok verimli geçtiğini kaydetti.


İsveç
Türk İşçi Dernekleri Federasyonu başkanı Hasan Dölek, İsveç'in Kulu Fahri Konsolosu Doç. Dr. Erdal Akdeve'nin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı kendisine teşekkür ederek, Türkiye'den İsveç'e göçün 50. yıl çerçevesi içerisinde yapacakları etkinlik hakkında bilgi verdi.










Editör: İsveç Gündemi