Ringhals 4'ün bakım nedeniyle kapalı olması sonucu Batı İsveç'te elektrik krizine neden oldu. Göteborg Energi bu sorunu çözmenin yollarını ararken, zorunlu olarak fosil yakına yöneleceklrini ve böylece dah büyük bir elektrik krizinin önüne geçmeyi hedefliyor.

İsveç'te talihsiz adam kar kürerken canından oldu İsveç'te talihsiz adam kar kürerken canından oldu

Ringhals 4 hala onarım nedeniyle kapalı, Svenska kraftnät Göteborg'daki Hisingen'deki Rya enerji santrali ile bir anlaşma imzaladı. Yapılan bu anlaşma, fiyat dengeleme ve elektrik sistemini güçlendirme olarak görülüyor.

Göteborg Energi'de Isıtma ve Soğutma İşletme Müdürü Daniel Stridsman, "bunu elektrik sistemini güçlendirmek ve İsveç'in içinde bulunduğu zor durumdaki riskleri azaltmak için yapıyoruz" ifadeleri kullandı.

Diğer şeylerin yanı sıra, İsveç'in güneyindeki yerel elektrik kesintisi riskini azaltmak için fosil yakılatın önemli olduğuna dikkat çekildi.

Daniel Stridsman "Evet, yüzde 100, normalde petrolle çalışıyoruz ama Svenska kraftnät ile yaptığımız bu anlaşmada Norveç gazıyla çalışacağız. Ortaya çıkan durumda maalesef fosil yakıtlara güvenmek zorundayız" dedi.

Bugün elektrik krizine dair yapılan hükümet toplantısında Başbakan Ulf Kristersson, temelde fosil yakıta karşı olduğunu ancak böy kritik dönemlerde kesintilerin olmaması ve fiyatların dengelenebilmesi için kullanım zorunluluğu görülüyor şeklinde konuşmuştu.

Editör: İsveç Gündemi