Evert fırtınası İsveç'in batısına doğru ilerlerken, SMHI birkaç uyarı yayınladı.

Meteorolog Mikael Sjöstrand, zorlu hava koşullarının olacağını belirterek, "geri tepme gibi, çünkü yine kar yağıyor" ifadeleri kullandı.

İlk başta, son haftalarda kısmi güneş görülmesiyle, erken bir bahar olacakmış gibi görünüyordu. Ancak o zamandan beri ülkenin çeşitli yerlerinde hava ciddi derecede bulutlu ve kapalı.

Havanın tekrar soğuk yönde döndüğünü ve o havaların ısınacağını bekleyen herkes hayal kırıklığına uğrayacaktır denildi.

Bir süre daha ülke genelinde kışlık montlar ve ayakkabıların giyileceği söylenirken, havaların düzelmesi epey zaman alabilir denildi.

Evert adı verilen fırtına İsveç'in batısına doğru ilerliyor. SMHI, ülkenin büyük bir kısmı için 1. ve 2. sınıf uyarılar yayınladı. Fırtınanın, gerçekten kötü bir havanın beklendiği Perşembe gününe doğru gece boyunca etkili olması bekleniyor.

Mikael Sjöstrand, "saniyede 15 ila 20 metreye kadar etkili rüzgar ile birlikte kar yağacak, bu nedenle hava erken kararacak ve ciddi sorunlar yaratabilir" dedi.

Stockholm'de SMHI, Perşembe günü yaklaşık 5-15 santimetre kar için sınıf 1 uyarısı yayınladı.

Ancak en fazla etkilenmesi beklenen ülkenin batı kesimleri. 2. sınıf uyarısının verildiği Västra Götaland ve Värmland'daki diğer yerler arasında. Orada 15 santimetre kar yağması bekleniyor.

"Bu kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili sürüklenme oluşumu olacağı anlamına gelir. Bu alanlarda hem trafikte büyük sorunlar olabileceği hem de elektrik şebekelerinde aksaklıklar olabileceği için sorunlar yaratır" diyen Mikael Sjöstrand, rüzgar çok sert esecek ifadeleri kullandı.

Kar yağışı daha sonra ülkenin kuzey kesimlerine doğru ilerlemeye devam edecek.

"Özellikle Norrland sahili boyunca hava da zor olabilir" ifadeleri kullanan Mikael Sjöstrand, Umeå ve Sundsvall arasında Cuma günü 20 santimetreye kadar kar yağacak gibi görünüyor dedi.

Görünürde bahar yok

Önümüzdeki günlerde bahar beklenmiyor.

"Bu bir aksilik gibi, çünkü yine kar yağıyor, çok sayıda düşük basıncın geçtiği ve Mart ayında İsveç'in güneyine oldukça soğuk hava indirdiği bir dönemdeyiz."

Bazı yerlerde, özellikle Gotland'da ve Stockholm takımadalarında, saniyede 25 metre rüzgar hızıyla gerçekten rüzgarlı olması bekleniyor.

Mikael Sjöstrand, ağaçların devrilebileceğini söyledi.

Trafikte durum zor olabilir.

Götaland ve Svealand'da trafik koşulları zor olabilir. Dışarı çıkıp gitmeniz gerekmiyorsa, herhangi bir trafik problemine takılma riski yoktur denildi. 
Eğer bir yere gitmek zorundaysanız havanın kötü olacağı gerçeğine göre plan yapmanın daha iyi olacağı söylendi.

Editör: İsveç Gündemi