Polisin soruşturma kapsamında elde ettiği deliller, katil zanlısı olarak bir süre gözaltında olan taksici olmadığı, katilin kaçak yollardan İsveç'e giren ve bir süre İsveç'te kalan 26 yaşındaki bir kişinin olduğunu söyledi.

Olayı soruşturan Savcı Josefina Yola, katil zanlısının kim olduğunu tespit ettiklerini, ancak kişinin İsveç'te bir süre kaçak kalan birinin olduğu ve olaydan sonra İsveç'ten kaçtığı bilgisine ulaştıklarını belirtti.

Ocak ayında bir taksi kullanarak evine giden kadın, daha sonra evinde çıplak halde cesedi bulundu.

Olaydan kısa bir süre sonra taksici gözaltına alınarak sorgulandı. Taksi şoförünün olayla ilgisi olmadığı, takside yapılan teknik çalışmalar ve parmak izleri sonucunda anlaşılması üzerine, taksi şoförü serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, 57 yaşındaki kadının katil zanlısını saptadı, ancak tespit edilen 26 yaşında katil zanlısının İsveç'ten çıkış yaptığı anlaşılması üzerine Avrupa genelinde kişi hakkında tutuklanma kararı çıkarıldı.

Yapılan yeni açıklamaya göre, şahsın AB ülkelerinde ikamet etmediği ve bu nedenle şahsın Avrupa dışına kaçmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Katil zanlısının hangi ülke vatandaşı olduğu hakkında bilgi verilmezken, katil zanlısının yakalanarak İsveç'e getirilmesi için özel bir çalışmanın devam ettiği söylendi.

Editör: İsveç Gündemi