İsveç Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı Bafra Şubesince, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 180 ton kuru gıda 5 tırla bölgeye gönderildi.

 Facebook sayfasından konuya ilişkin bir açıklama yapan İsveç Diyanet Vakfı Müşaviri Mehmet Fatih Karaca, İsveç, Norveç ve Finlandiya'da yaşayan hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardımlar ile temin edilen yaklaşık iki TIR gıda malzemesi Bafra Müftülüğü tarafından oluşturulan beş tır gıda malzemesi ile birlikte bugün Bafra İlçe Müftüsü İsmail ÇİÇEK Bey'in öncülüğünde organize edilen program sonrasında Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Katkıda bulunan, vesile olan herkesten Allah razı olsun'' dedi. 

Ayrıca, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımı görsel olarak değerlendiren Karaca şöyle konuştu:

 ''Hemen yanıbaşımızda cereyan eden bir iç savaş ve siyasi kriz neticesinde Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Burada Bayırbucak Türkmenleri de, mağduriyetin en önemli parçalarından birtanesi. 

Türkiye'de, Türkiye Diyanet Vakfı Bayırbucak Türkmenlerine bir yardım kampanyası başlattı. Ülkemiz böyle bir yardım kampanyası başlatınca, bizde burada kendi kendimize ne yapabiliriz diye düşündük ve hemen görev alanımıza giren İskandinavya ülkeleri İsveç, Finlandiya ve Norveç'te bir yardım kampanyası başlattık. Sağolsun vatandaşlarımız bize müsbet anlamda cevap verdi. Kısa süre içerisinde 50 bin TL gibi bir meblağ toplandı...''

 İsveç Diyanet Vakfı Müşaviri Mehmet Fatih Karaca'nın Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan yardım ve gündeme dair önemli açıklamaları dinlemek için yukarıda ki video'yu tıklayın!

Orhan Karan

Editör: İsveç Gündemi