İsveç hükumetinin resmi sayfasında, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'un Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların yaşam koşullarını incelemek için 19-23 Kasım'da Bangladeş,  Myanmar ve  Vietnam'da temaslarda bulunacağı duyuruldu.
Gezide Wllström ile birlikte, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'inde bulunacağı bildirildi.

Duyuruda Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ünde açıklamasına yer verilirken, Wallström, Ağustos ayından bu yana 620 bin Arakanlı Müslümanların (Rohingaların) şiddet ve tacize uğradığını belirtti. Walsström, ''Bangladeş’in  Cox's Bazar kenti dışındaki kamplara sığınmak zorunda kalan Arakanlı Müslümanların (Rohingaların) korkunç işkence ve şiddete dayalı cinsel tacize uğradığı ve zor koşullar altında hayat mücadelesi verdiği raporlara yansıyor. Yaşam koşullarını yerinde incelemenin yanı sıra Bangladeş hükümetinin temsilcileri, Uluslararası Göç Örgütü (IOM),Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) üyeleri ile görüşmeler gerçekleştireceğiz'' ifadelerinde bulundu. 

Editör: İsveç Gündemi