Türk Kızılay insanı yardım ekibini bölgeye göndermek üzere, hazırlıklar yaparken, Türkiye kentte sahra hastanesi kurarak, tıbbi destek ve insanı yardım konusunda önemli adımlar atıyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde patlama ile ilgili açıklamasında Beyrut şehrinde 3 bin İsveçlinin yaşadığını ve patlamanın meydana geldiği anda neler olup bittiğini, patlamanın nedeni konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, bir diğer önemli konu olan kendi vatandaşlarının durumu ile ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Ann Linde, şehirde bulunan personelimiz hastaneleri aradı ve sordu, ancak şimdiye kadar hiç İsveçlinin patlamadan etkilenmediği görülüyor dedi.

"Herkes gibi şok oldum" diyen Ann Linde, Twitter'da patlamanın görüntülerini ve resimlerini gördüm ve derhal Dışişleri Bakanlığı'ndan vatandaşlarımızla temasa geçtim ifadeleri kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmaları başlangıçta ne olduğunu bulmak ve eylem ihtiyacını haritalamakla olduğu söylendi.

Linde, "Öncelikle, yaralı, kayıp veya ölü İsveçliler olup olmadığına bakıyoruz. Sonra ülkedeki mağdurlara bakıyoruz ve destek açısından neye ihtiyaç var onu inceliyoruz" dedi.

Patlamanın çok etkili ve zor bir durum olduğunu belirten Linde, Beyrut'ta 3 bin İsveçlinin bulunduğunu yineledi.

Editör: İsveç Gündemi