İsrail Dış İşleri Bakanlığın'dan yapılan resmi açıklamada,  İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün, İsrail'e yapacağı her türlü resmi ziyaretin kabul edilmeyeceği belirtildi.

İsrail Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Bakan Wallström'ün son aylarda İsrail'e karşı düşmanca tutum sergiledi ve bu yüzden de İsrail'e yapacağı resmi ziyaretleri kabul etmeyecekelrini  ifade etti.  Wallström'ün açıklamalarının İsrail'i yaraladığını kaydeden Nahshon, Wallström'ün, İsraillere karşı yapılan terör saldırılarını meşrulaştırdığı ve uluslararası destek sağlayarak teröristleri cesaretlendirdiğini  söyledi. 

Konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, İsrail'in kararını henüz görmediğini, kararı gördükten sonra açıklama yapacağını kaydetti. 

İsveç parlamentosunda dün yapılan oturumda, Wallström'ün “İsrail’in son dönemde Filistinlilere yönelik uyguladığı yargısız infazların soruşturulması” çağrısında bulunduğu aktarılmıştı.

Wallström’ün, Paris'teki terör saldırılarının ardından yaptığı, "Sadece İsveç'te değil tüm dünyada radikalleşen çok sayıda kişi olduğu için endişelenmeliyiz. Şimdi bir kez daha Ortadoğu'daki, özellikle de gelecek umutlarını yitiren Filistinlilerinki gibi bir duruma geri döndük. Ya bu çaresizlik durumunu kabul edeceğiz ya da şiddete maruz kalacağız" şeklindeki açıklama da İsrail’in tepkisini çekmişti.
Editör: İsveç Gündemi