Şimdi, bir başka Skåne belediyesi okulda baş örtüsü yasağını getirmek için bir çalışma var. Ystad Allehanda, Pazartesi akşamı Skurup belediye meclisinin İsveç Demokratları (SD) üyeleri baş örtüsü yasağını onaylamak için öneri sundu.

Edinilen bilgilere göre okulda; "Başörtüsü, burka, peçe, öğrencileri ve personeli gizlemeye yönelik diğer giysiler" için bir yasak önerildi ve belediye yönetimi tarafından oylanacak.

Yasaktan etkilenecek öğrenci sayısı bilinmiyor. Yasağın İsveç yasalarıyla gerçekten uyumlu olup olmadığı. Ulusal Eğitim Ajansı, konuyu 2012 yılında değerlendirdiğinde, yetkili makam okulda örtü ile ilgili genel yasakları getirmenin dini özgürlük ve Ayrımcılık Yasası ile uyumlu olmadığına veya buna uygun olmadığına karar vermişti.

İsveç yasalarına göre, kişi inancına göre giyinebilir ve inançlarını ifa etmekte özgürdür. Ancak buna rağmen bazı belediyelerde yasak uygulanıyor. Son dönemlerde Avrupa'nın birçok ülkesinde Müslümanlara karşı şiddet ve hak mahrumiyetleri yaşandığı biliniyor. İsveç'te uygulamaya oknması planlanan böyle bir yasağın onaylanıp onaylanmayacağı merak konusu.

Editör: İsveç Gündemi