Hapishane ve Denetimli Serbestlik servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, son yıllarda giderek artan mahkum sayısı nedeniyle cezaevlerinde yer kalmadığı ve yeni cezaevleri için ek bütçeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cezaevleri ve gözaltı merkezlerinde çok sayıda suçlu bulunması nedeniyle sıkışıklık yaşandığı belirtilen açıklamada, geçici olarak mahkumların birarada kalmalarına izin verildiği ancak bu durumun sadece geçici bir çözüm olabileceği vurgulanarak hükümetin yeni cezaevi ve gözaltı merkezleri için hükümetin bütçe ayırması gerektiği söylendi.

Hapishane ve Denetimli Serbestllik Servisi Genel Müdür Yardımcısı Stefan Strömberg, "Artışın devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Yeni yerlere ihtiyaç var

Önümüzdeki on yıl içinde, Hapishane ve Denetimlik Serbestlik Servisi, gözaltında tutulan ve hapishanelerde 2 bin kişilik bir kapasiteye ihtiyaç olacağı görülüyor denildi.

Hükümetin bütçe tabanında Cezaevi ve Denetimli Serbestlik Hizmeti için 2021 yılı için 350 milyon SEK, 2022 için 500 milyon SEK ve 2023 yılı için ise 900 milyon SEK ayırması gerektiği belirtildi.

Cezaevlerinin İsveç'te son yılların en fazla doluluk oranına ulaştığı ve artık yer sıkıntısının meydana geldiği vurgulanırken, gelecek yıllarda bu oranın daha da artacağı söylendi.

Editör: İsveç Gündemi