Edinilen bilgilere göre Göç kurulunun iade için gözetim altında tuttuğu sanıkların bulunduğu cezaevinde tutulan kişilerden üç kişinin firar ettiği ve firar edenlerin dışarıdan destek aldığıb belirtildi.

İddialara göre yüksek korunaklı olan gözaltı evi olarak tanımlanan cezaevinin temir korumalı pencerelerin balta ile dışarıdan kırılarak şahısların kaçmasına dışarıdan destek verildiği olayda üç kişinin firar ettiği belirtildi.

Sabah saatlerinde fark edilen firar olayı ile ilgili soruşturma başlatılırken, GT Batı böglesinde görevli nöbetçi subayı Per Sahlgren, dışarıdan pencere temirlerinin balta gibi bir gereçle kırıldığı ve mahkumların camdan atlayarak kaçtıklarını tespit ettik yorumunda bulundu.

Sonbahar'dan bu yana aynı cezaevinden şuana kadar toplam 14 kişinin kaçarak izlerini kaybettiği belirtilirken, Göç Kurulu'nun olaylara dair daha önce kaçma olasılığının yüksek olduğu kişiler hakkında rapor vermesine rağmen yeterli önlem alınmaması nedeniyle bir çok personel hakkında soruşturma başlatılabileceği iddia ediliyor.

Haklarında sınırdışı bulunan kişilerin tutulduğu cezaevinde güvenliğin yeterince sağlanmaması tepkilere neden oluyor.

Editör: İsveç Gündemi