Polis ve İl İdare Kurulu, halkı evde kalmaya çağırıyor.

Polis sözcüsü Maria Linné "Mecbur değilseniz trafiğe çıkmamalısınız" dedi.

Güçlü rüzgarlarla birlikte şiddetli kar yağışı Västernorrland ve Västerbotten bölgelerinde etkili oluyor.

SMHI bölgelerde 2. sınıf uyarı yayınladı ve 35 santimetreye kadar kar yağması bekleniyor. Aynı zamanda şiddetli rüzgar yolda savrulmaya neden oluyor. Sabah, özellikle Västernorrland'da olmak üzere birçok kaza nedeniyle trafikte ciddi tıkanıklık rapor edildi.

"Zor yol koşulları ve esas olarak kaymalar sonucunda meydana gelen kazalar E4 yolunda trafiği olumsuz etkiliyor. Mecbur değilseniz trafiğe çıkmamalısınız" diyen Kuzey bölgesi polis sözcüsü Maria Linné, eğer bir zorunluluk varsa, hızı ayarlamanız ve mesafenizi korumanız önemlidir uyarısında bulundu.

E4, Sundsvallsbron'da bir araba orta korkuluğa girdi ve bir şeritte uzun kuyruklar oluştu. Timrå'nın kuzeyindeki Torsboda'da bir kamyon yoldan çıktı.

SJ, Sundsvall ve Umeå arasındaki tüm seferlerini iptal etti. Västernorrland'da birkaç otobüs hattı iptal edildi.

"Evde kalın"

İl İdare Kurulu, belediyeler, elektrik şirketleri, polis, kurtarma servisi, İsveç Ulaşım İdaresi ve İsveç Silahlı Kuvvetleri ile çalışmaları koordine ediyor.

"Artık gün içinde fazladan bir görüşmemiz olacak. Özellikle trafikte kısıtlamalar vardır ve halk yollara çıkmaktan kaçınmalıdır." uyarısında bulunan Västernorrland Eyalet İdare Kurulu'nun acil durum hazırlık başkanı Torbjörn Westman, rahat olun ve mümkünse evde kalarak olayların gelişimini takip edin dedi.

Eon, Västernorrland'da 3.700 hanede elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.

"Elektriğinizin kesileceği gerçeğine hazırlanmalısınız." diyen Torbjörn Westman, evde yiyecek ve su bulundurmalı, cep telefonunuzun ve pillerinizin şarjlı olduğundan ve ısınma imkanınızın olduğundan emin olmalısınız dedi.

Geçen hafta SMHI bölgede 3. sınıf uyarı yayınladı ve 70 santimetreye kadar kar yağışına karşı uyardı.

"Şimdi durum daha kötü ve havanın daha soğuk olması bekleniyor. Bu gece hava biraz daha sıcak olacak ama durumun nasıl gelişeceğini göreceğiz" denildi.

Gerekirse paletli araçlar çıkarılmaya hazır.

Özellikle dolaşmada sorun yaşayabilen evde bakım hizmeti için ulaşım sağlanması amacıyla paletli araçlar hazır tutuluyor. Komşular da yaşlılara bakmalı ve gerekirse yardım etmelidir. Bölge halkı için yayınlanan mesajda "Birbirinize iyi bakın"  denildi.

Editör: İsveç Gündemi