Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı ziyaret eden Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Türkiye'den İsveç'e göçün 50. yılı dolayısıyla Bursa'yı da ziyaret ettiklerini ifade etti. Büyükelçi Wahlund, Mudanya'yı görmeden gitmek istemediklerini, tarihi ve kültürel dokusu bakımından Mudanya'nın önemli bir yer olduğunu vurguladı. İsveç'te şu an 200 bin Türk göçmen olduğunu belirten Büyükelçi Wahlund, "Farklı bölgelerden ve farklı kültürlerden İsveç'te yaşayan yaklaşık 200 bin Türk var. Bursa ve Mudanya ile ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için karşılıklı iş birliği yapmaya hazırız" dedi.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu, bu yıl yine büyük bir coşkuyla gerçekleşecek olan Mütareke kutlamalarında Büyükelçi Lars Wahlund'u da Mudanya'ya beklediklerini ifade etti. Türkyılmaz, asıl maksatlarının kültürlerarası kaynaşma ve barış mesajı vermek olduğunu, bu yıl da farklı ülkelerden konukları ağırlayacaklarını söyledi.

Türkyılmaz, İsveç'ten bir yerle kardeş şehir olmak istediklerini sözlerine ekledi. Türkyılmaz, Büyükelçi Wahlund'a Mütareke maketli saat ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Editör: İsveç Gündemi