Bu, polisin ulaşması zor olduğu için gerçekleşiyor ve şimdi daha az insanın kendini kötü hissetmesi için daha fazla önlem gerekiyor.

Polis Patrik Forsemalm, "Bunun için çok fazla mesai harcıyor" dedi.

Birisi acil durum ile ilgili temas kurduğunda, birinin hayatını almak üzere olduğundan şüphelenirse, polis genellikle ilk sırada değildir ve ihbarla uğraşmak zorundadır. Geçen yıl, polis 19 bin 500'den fazla intihar girişimi ihbarı aldı. TT'nin hazırladığı istatistiklere göre, bu yıl Ekim ayına kadar sayı 18 binin üzerindeydi.

Polis komiseri ve ulusal iş geliştiricisi Patrik Forsemalm, akıl hastalığı ile ilgili sorunlarda da polis aranıyor en ufak sorunda dahi polisin arandığı bir durum olduğu belirtildi.

Akıl hastalığı ve diğer olay türleri ile ilgili aramalarda çoktur. 2018 yılı boyunca, polis 8 bin 400'den fazla bu tür ihbar aldı ve Ekim 2019'a kadar bu rakam 7 bin 500'ün üzerine çıktı.

"Günlük hayatımız"

Polis öncelikle hasta olan kişiyle konuşmaya çalışılmalı, aynı zamanda birisi kendileri veya başkaları için tehlike arz ediyorsa acil bakım alma hakkına da sahip olmalıdır. Örneğin, polis birinin hayatını kurtarmak için bir daireye girebilir.

Patrik Forsemalm, Bir müdahale polisi için, çeşitli biçimlerde akıl hastalığı günlük olarak karşılaştığınız bir şeydir. Günlük hayatımızın büyük bir parçası yorumunda bulundu.

Tekrar sokağa çıkmadan önce 4-5 saat devriye gezmek intihar girişimi için makul değildir. Eğer harcanan gerçek zamanı ölçecek olsaydık, muazzam miktarda iş zamanı olacağı gerçeği var denildi.

Çoğu zaman vakalar, kişiyi bir psikiyatrik acil servise götüren polisle son bulur. Forsemalm'a göre, birkaç kez kontrol altına almaya çalıştıkları kişilerin bir süre sonra dışarı çıktığında tekrar intihar etmeye çalıştığı belirtildi.

Forsemalm: Patrik Forsemalm, bu, psikiyatri konusunda büyük bir boşluk kaynağı, çünkü birbirinizin faaliyetlerini anlamadığınız için, bunlar yaşanıyor yorumunda bulundu.

Başkalarının misyonu

Polis Şefi Anders Thornberg, bu, polisin yapması gereken her şeye ulaşmak için zor zamanlar geçirmesi ve daha önce polisin görevini düzene koymanın önemini vurguladı.

Patrik Forsemalm temelde toplumun risk altındaki insanlar için erken ve önleyici çabalarla daha iyi hale gelmesi gerektiğine inanıyor. Bu şekilde hem bireylerin acıları hem de sağlık ve mavi ışık faaliyetleri üzerindeki baskılar azalır.

Patrik Forsemalm, Polis her zaman kendini iyi hissetmeyen insanlarla karşılaşmada bir rol oynayacaktır, ancak toplumda sorunlu insan sayısını azaltmalıyız. Bu iş polisin misyonu değil, toplumdaki bu misyonu taşıyan diğer aktörler yorumunda bulunarak, İsveç'teki bunalımın ve insanların intihara meyli konusunda herkesin üzerine görev düştüğüne dikkat çekti.

Editör: İsveç Gündemi