Ancak buna rağmen Oxford Üniversitesi ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluş tarafından Global Dünya Veri sitesinde ülkelerin ölüm oranlarının güncellenmesine göre İsveç 5.7 ölüm oranıyla dünyanın zirvesinde.

Güncellenen verilere göre İsveç, son yedi günlük can kayıplarıyla 5.7 ölüm oran elde ederek, altı gündür en fazla can kayıpları veren ülke olarak zirvede yer almaya devam ediyor.

Yedi günlük ölüm ortalamasına göre, İsveç 5.7 ölüm oranıyla en yakın olan Brezilya'ya 1.1 fark atmış görünüyor.

31 Mayıs verilerine göre 7 günlük ölüm ortalaması en yüksek olan İsveç ve bu oranlarla altı gündür birinciliği elinde tutuyor.

Doğrulanmış ölüm rakamlarına dayanan sistem Oxford Üniversitesi ve Kâr Amacı Gütmeyen bir kuruluş tarafından yayınlanıyor.

Halk Sağlığı Kurumu'nun güncellenen verilerine göre, ülkede tespit edilmiş toplam vaka sayısı 37 bin 542 görünürken, hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bin 395 olarak kayıtlara geçti.

Koronavirüsle mücadele yerine ekonomiye öncelik veren İsveç bu yönüyle dünya basınında da sıkça kendinden bahsettiriyor.

Norveçli uzmanların İsveçlilerin yetkililere "İnsan hayatı kaç para diye sormalı" sorusu akla geliyor.

Bilindiği üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden ve içindeki birçok uzman tarafından eleştirilerin odağında olan İsveç'in koronavirüs nedeniyle yaşanan ölüm oranında birinciliği koruyor. Karantina yerine sürü bağışıklığını tercih eden İsveç'te ilk çeyrekteki büyüme oranı 0,4 olarak duyuruldu.

Salgınla mücadele konusunda tedbir almadan yoluna devam eden İsveç'in ekonomik olarak 0,4 büyümesi, yaşanan binlerce ölümle kıyaslandığında, insan hayatının 0,4 ile kıyaslanır mı düşüncesini de akla getiriyor.

Editör: İsveç Gündemi