Stockholm, Göteborg ve Malmö hedefler arasında: Edinilen bilgilere göre, İsveç'te ortamı germek ve şiddet olaylarını tırmandırmak için bir takım terör örgütleri iş başında. Hafta içi birçok olayın meydana geldiği İsveç'te İsveç İstihbarat Teşkilatını harekete geçirdi.

Suriye'de terör olaylarına karışmış kişileri toplamaya başlayan İsveç güvenlik birimleri aynı zamanda bombalı saldırılara karşı tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.

Türkiye başta olmak üzere, Avrupa'nın birçok ülkesini hedef alan terör saldırılarının meydana gelebileceği belirtiliyor.

Uluslararası istihbarat birimlerinin koordineli çalışarak artması muhtemel olan saldırılara karşı önlem almaya çalıştığı ifade edildi.

Malmö ve Göteborg'da bomba tehlikesi
İsveç istihbarat biriminin son bir ay içinde yaptığı gizli bir takım operasyonlar ve terörle ilişkisi olan bazı üst liderleri tutuklaması başta Malmö olmak üzere, Göteborg ve Stockholm'de de bombalı saldırıların olabileceği konuşuluyor. Bu riske karşı tetikte olan İsveç güvenlik birimleri olası bir saldırı durumunda kaos ortamı yaşanmadan olayları bastırmak için hazır bekletiliyor.
Editör: İsveç Gündemi