Geçtiğimiz hafta 3 bin 700 kişinin test sonuçları yanlışlıkla pozitif gösterildiği açıklanarak ülke genelindeki vaka sayılarında düzeltme yapılmıştı.

Haftanın ilk günü yeni bir düzeltme yaparak, can kayıplarında eksi olarak açıklayan İsveç, bugün yeni rakamları verirken tekrar bir düzeltme yapıldığını bildirdi.

Halk Sağlığı Kurumu, yapılan düzeltmeler sonucunda son bir günde 11 yeni vaka ve 7 can kaybı bildirildi.

Son bir gündeki vaka sayısının 11 olmasının nedeni vakalardaki düzeltmeler olduğu belirtildi.

Halk Sağlığı Kurumunun sayılara çektiği ayardan sonra ülkede şuana kadar tescil edilmiş rakam 84 bin 532 olarak görülüyor. Ülke genelindeki can kayıpları ise 5 bin 820 olarak açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde İsveç'te yılında ilk altı ayında 51 binden fazla insanın öldüğü ve bunun en son 1869 yılında 151 yıl önce kıtlığın yaşandığı dönemde olduğu söylenmişti.

İsveç'teki ölüm istatistikleri önceki yıllara göre korkunç bir artış gösterirken, pandemi nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının son aylarda sıfıra yakın açıklanması soru işaretleri doğuruyor.

Halk Sağlığı Kurumu, internet sitesinde yayınladığı bilgiye göre, dokuz bölgede vaka sayılarının yanlış hesaplanması üzerine düzeltme yapıldığı belirtildi.

İsveç'te şuana kadar daha önce pozitif olarak açıklanan 3 bin 900 vakada düzeltme yapıldı.

Temmuz başından bu yana İsveç'te vaka ve can kayıpları hızla düşmeye devam ettiği yönünde veriler ve açıklamalar yapılırken, bu rakamların ne kadar gerçekçi olduğu önümüzdeki süreçlerde daha iyi anlaşılacak.

Editör: İsveç Gündemi