İsveç Taşımacılık Dairesi Müdürü Gunnar Ljungberg, mevcut durumda Belarus hava sahasında güvenli bir uçuş trafiği görmediklerini ve önlem almak için böyle bir karar verdiklerini açıkladı.

Belarus Hava Yolları’nın işletme izinlerini 26 Mayıs tarihi itibarıyla askıya alma kararının, İsveç ile Belarus arasında uçuşların durdurulacağı anlamına geldiğini kaydeden Ljungberg, "Bunun yolucular için bir sorun meydana getireceğini biliyoruz. Ancak yolcuların güvenliği daha önemli bu yüzden Belarus ile uçuşların geçici olarak durdurulması kararı aldık." dedi.

YUNANİSTAN'DAN LİTVANYA'YA GİDEN YOLCU UÇAĞI MİNSK'E İNDİRİLMİŞTİ

Yunanistan'dan Litvanya'ya giden Ryanair'e ait 123 yolcusu bulunan uçak, bomba ihbarı yapıldığı iddiasıyla Belarus hava sahasındayken acil iniş yapmıştı.

Belarus'un başkenti Minsk'e indirilen uçaktaki yolcular arasında bulunan ve terör olaylarına karıştığı iddiasıyla aranan, bir sosyal medya hesabının kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Roman Protaseviç gözaltına alınmıştı.

Bomba ihbarının asılsız çıktığı belirlendikten sonra uçak gerekli kontrollerin yapılmasının ardından Minsk Havaalanı'ndan ayrılarak Vilnius'e iniş yapmıştı.

Editör: İsveç Gündemi