Geçen sene iki Nisan tarihinde Stockholm'ün Skärholmen bölgesi korkunç bir cinayetle sarsıldı. Polis eve geldiğinde her taraf kanlar içinde bir oda, odanın ortasında kanlar içinde yatan 24 yaşındaki bir kadın ve kadının yanında 15 aylık bir bebek buldu.

Polis ilk etapta öldürülen kadının 25 yaşındaki eşinden şüphelenerek gözaltına aldı. Daha sonra, suçsuz olduğu anlaşılan kişi bırakıldı. Polis olay sonrası Almanya'ya kaçan ve ailenin daha önce evin bir odasını kiraladığı Abdelali El Hachimi hakkında soruşturma başlattı.

İsveç medyasındaki haberlere göre, Hachimi, ailenin oturduğu evin başka taraftan girişi olan bir odasını 6 bin krona kiralamış. Evden ayrılmak isteyen ve ayrılırken kiranın bir kısmını vermek istemeyen Hachimi ile öldürülen kadın arasında tartışma yaşandığı ve Hachimi'nin kadını acımasızca öldürdüğü kaydedildi.

Södertörn Mahkemesi Hachimi'ye ömür boyu hapis verdiğini açıklarken, Hachimi, cinayeti işlemediğini savundu. Mahkeme ise kadının üzerinde ve kanında Hachimi'nin DNA'sının tespit edildiğini duyurdu.

Editör: İsveç Gündemi