“HERKESİN GÖRÜŞÜNE DEĞER VERİYOR, HERKESİN GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYUYORUZ” 

İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İzlanda ülkelerinin başlarının yeraldığı Nordik Kuzey Avrupa Konsolosluk Seminerine katılmak için Alanya’ya gelen Başkonsolos Jens Odlander ve beraberindeki heyet Başkan Yücel’e nezaket ziyaretinde bulundu.
 Başkonsolos Odlander ile 2016 turizmini değerlendiren Başkan Yücel, Alanya’nın çok dinli, çok dilli ve çok renkli yönüne dikkat çekti. Hoşgörünün en güzel örneğinin yaşandığı Alanya’da, 79 ülkeden 17 bin yerleşik yabancının ve 37 bin mülk sahibinin bulunduğunu hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Herkesin görüşüne değer veriyor, herkesin düşüncesine saygı duyuyoruz. O yüzden tüm kurumlarla, tüm insanlarla, tüm STK’larla istişare içindeyiz.” dedi.


“EN ZOR GÖREV İNSANLARI GÜLÜMSETMEK”


Turizm, inşaat, tarım sektörü ve belediye hizmetleri hakkında Belediye Başkanı Yücel’den bilgi alan Türkiye İsveç İstanbul Başkosolosu Jens Odlander, Yücel’e bir de soru yöneltti. ” Bu kadar işin, hizmetin için de en zor görev nedir? “ diyen Başkosolosu Odlander’e, Başkan Yücel’in cevabı ise “İnsanları Gülümsetmek” cevabını verdi.


ALANYA’DAKİ YERLEŞİK YABANCILAR ÜZERİNE SUNUM YAPTI


Başkosolosu Jens Odlander daha sonra Başkan Yücel’i,  Elysee Hotel’de düzenlenen Nordik Kuzey Avrupa Konsolosluk Semineri’ne davet etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye İsveç İstanbul Başkosolosu Jens Odlander’i davetine icabet ederek  seminere katıldı. Yücel, seminerde Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar), yerleşik yabancılar, Alanya’daki yabancıların sosyal faaliyetleri turizm ve Nordik ülkelerinden yerleşen yabancıların sayısı üzerine bir sunum yaptı.


Editör: İsveç Gündemi