Hafta için İsveç Gündemi Basın Yayın Genel Müdürü Semihhan AYDEMİR'in İstanbul İsveç Başkonsolosu ile gerçekleştirdiği özel röportajda merak edilen bir çok sorunun yanıtları arandı.

Özellikle web sitemizde okuyucularımız tarafından dile getirilen uzun süredir oturum bekliyoruz bir türlü cevap verilmiyor bunun nedeni nedir sorusunu bay Odlander'e yöneltildi ve Türk vatandaşlarına uygulanan bu uzun sürenin son bulması için talepte bulunuldu.

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander, herkesin en çok merak ettiği soruya cevap verdi.  Songünlerde, aile birleşimi ve değişik nedenlerle başvuru yapıp uzun süre bekleyenler için, ''Normal şartlarda buradan yaptığımız işlemlerde Türk vatandaşlarına genelde 5 ay içinde cevap vermeye çalışıyoruz. Ancak bazı durumlarda bu süreç 5 ay ile 2 yıl arasında değişebiliyor. Geçen yıl Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı bir çalışma yaptık ve İsveç’e çok sayıda sığınmacı kabul ettik. Bunların getirdiği iş yükü ile birlikte biraz gecikmeler yaşanıyor. Bir de Türkiye’den vize başvuruları yapan sadece Türk vatandaşları değil, buradan birçok ülkenin vatandaşları aile birleşimi ve ticari oturumlar için başvuru yapıyorlar. Bu nedenle burada da ciddi bir yoğunluk meydana geliyor'' şeklinde konuştu.

Odlander, İsveç'te türk toplumu ile ilgili özel paragraflar açarak önemli mesajlar verdi.

Özel Röportajı okumak için buraya tıklayınız...


Editör: İsveç Gündemi