DAGENS NYHETER

- Hükûmet bugün bahar bütçesi için hazırlanan önerileri parlamentoya sunacak.

- Halk Partisi’nin savunma bütçesi görüşmelerinden çekilmesine rağmen görüşmelere devam eden taraflar uzlaşıdan çok uzaklar.

- Yaklaşık 550 yolcusuyla Libya’dan İtalya’ya giden mülteci gemisi battı, 400 mülteci hayatını kaybetti.

- Son bir yılda Boko Haram saldırıları yüzünden 800 bin çocuk evlerinden göçe zorlanırken, yaklaşık 2 bin kadının da örgüt tarafından kaçırıldığı bildirildi.

SVENSKA DAGBLADET

- Mali’de görev yapan İsveçli askerlere kimliği belirsiz iki kişi tarafından ateş açıldı.

- Rusya’nın nitelikli silah sistemi ve nükleer silah taşıyıcı uçakların sayısını artırmak için yatırımlarını genişlettiği bildirildi.

- Finlandiya pazar günü genel seçimlere gidiyor.

- Somali'nin başkenti Mogadişu'da hükûmet binasını hedef alan bombalı saldırıda birçok kişi ölü.

- Hükûmet gençlerin iş sahibi olması için üç yıl içerisinde kullanılmak üzere yaklaşık dört milyar kronluk bir kaynağın bütçeye koyulduğunu açıkladı.

AFTONBLADET

- Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja İsveç ve Finlandiya’nın savunma işbirliğini daha da geliştirebileceklerini bildirdi.

- ABD Başkanı Barack Obama Küba'yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma kararı aldı.

- Uzmanlar repo faizlerinin daha da düşebileceği öngörüsünde bulundular.

EXPRESSEN

- Merkez Parti Milletvekili Emil Källström, hükûmetin işsizlik sorununu çözmek için uygulamayı düşündüğü politikaların mantıksız ve acemice olduğunu bildirdi.

- Konut uzmanı Lennart Weiss, Konut ve Şehirleşme Bakanı Mehmet Kaplan’ın konut politikasını sert bir şekilde eleştirdi.

- Palme Araştırma Grubu, Olof Palme cinayetinden bir sonraki gün Arlanda Havaalanı’nda şüpheli hareketlerle görüntülere takılan iki kişinin arandığını bildirdi.
Editör: İsveç Gündemi