DAGENS NYHETER

- Mali’de görev yapmakta olan İsveç askerlerinin gıda sıkıntısından dolayı hastalanma riskleri bulunuyor.

- Hükümet İslam Devletine karşı koalisyon ülkeleri tarafından oluşturulan askeri eğitim faaliyetlerine katılmak üzere 35 İsveçli silahlı askeri Kuzey Irak’a göndermek istiyor.

- İsveç Demokratları grup lideri Mattias Karlsson, partinin gençlik kollarının liderleri Gustav Kasselstrand ve William Hahne’nin faşistlerle ve Nazi yanlılarıyla ilişkide olduklarını iddia etti.

- Yunanistan’ın bugün IMF’ye 450 milyon avroluk borcunu ödememesi halinde devletin iflas etmesi söz konusu olabilir.

- Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı Hz. Muhammed karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi yazarları Karan ve Çetinkaya hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

SVENSKA DAGBLADET

- Uzmanlar hükûmet ile ittifak partilerinin bahar bütçesi konusunda uzlaşmaya varmalarının çok zor olacağını, bugün açıklanacak olan savunma harcamaları önerisinin Aralık ayında yapılan anlaşmanın yürüyüp yürümemesi konusunda bir test niteliğinde olacağını bildirdiler.

- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilen toplantıda Yunanistan’a kredi verilmeyeceği, ancak iki ülke arasında doğalgaz boru hattı ve altyapı projeleri konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

- İsveç’te geçen yılın ilk çeyreğine göre elektronik ev aletleri satışlarında 2,8’lik bir düşüş gerçekleşti.

- Hollanda’da 336 ton at etini inek eti gibi satmakla suçlanan bir kişi mahkeme tarafından 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

- Kürt güçlerinin saldırıları neticesinde İslam Devleti’nin elinde mahkûm durumda bulunan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 Yezidi kurtarıldı.

AFTONBLADET

- İttifak partilerinin parti sekreterleri dün düzenledikleri basın toplantısında, hükûmetin bütçe değişimlerine karşı ortak bir cevap vereceklerini bildirdiler.

- İsveç Demokratlarında parti yönetimi ile gençlik kolları arasındaki çatışma büyüyor.

- 2013 yılında Boston’daki maratonda bombalı saldırı düzenleyerek üç kişinin ölümüne, 250 kişinin yaralanmasına sebep olan Dzhokhar Tsarnaev ölüm cezasına çarptırılabilir.

EXPRESSEN

- Fransa’da düşen uçağın yardımcı pilotu Andreas Lubitz’in pilotun kahvesine idrar artırıcı bir madde ilave ettiği iddia edildi.

- TeliaSonera Azerbaycan’ın diktatör ailesine yakın isimlerle işbirliği yaptığını kabul etti.

- Tayland’da içinde yaklaşık yüz yolcu bulunan bir turist gemisi çıkan yangın sonucu battı.
Editör: İsveç Gündemi