DAGENS NYHETER

- Pazar günü Akdeniz’de meydana gelen mülteci faciasından sonra gözaltına alınan tekne kaptanı toplu ölüme sebebiyet vermekten yargılanacak.

- Hükûmetin güneş enerjisi ile enerji üretimine uygulamayı düşündüğü vergi oranı, güneş enerjisinin ülkedeki gelişimini durdurabilir.

- Dışişleri Bakanı Margot Wallström mayıs ayında yapılacak olan Sosyal Demokrat Parti Yürütme Kurulu seçimlerinde, 15 yıl aradan sonra tekrar Yönetim Kuruluna seçilebilir.

- İtalya polisi Akdeniz’deki insan kaçaklığı olaylarının arkasında İsveç’ten kaçakçıların da olduğunu açıkladı. Bunun üzerine İsveç polisi, ülkede birçok kaçakçının olduğunu ancak kaçakçılığın geri planındaki kişilere ulaşmanın zor olduğunu bildirdi.

- İslam Devleti tarafından 30 Etiyopya vatandaşının öldürüldüğünün ortaya çıkmasından sonra Etiyopya Parlamentosu İslam Devletine karsı önlemler almak için görüşmelere başladı.

- Dokuz yıllık uğraşıdan sonra Stokholm’ün Skärholmen bölgesinde yapılacak cami için inşaat izni çıktı.

- Telefon operatörü Tele2 bu yılın ilk çeyreğinde 675 milyon kron kâr yaptığını açıkladı.

SVENSKA DAGBLADET

- Suudi Arabistan Yemen’de Şii Husilere karşı 26 Mart’ta başlatılan hava saldırılarının bitirildiği duyurdu.

- İsveç İstatistik Kuruluşu mart ayında ülkede işsizliğin yüzde 8 azaldığını ve sayının 414 bin kişiye düştüğünü açıkladı.

- İsveç telefon şirketleri Kazakistan’daki durumlardan farklı şekilde etkileniyorlar. Kazakistan’da faaliyet gösteren Telia Sonera kendisini baskı altında hissederken, Tele2 için uygulamaların daha yumuşak olduğu belirtildi.

AFTONBLADET

- İngiliz The Guardian gazetesine konuşan kaynaklar, İslam Devleti’nin lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin geçen ay koalisyon güçlerinin bir hava saldırısında ağır şekilde yaralandığını iddia ettiler.

- Akdeniz’deki turistik ada Lumpedusa’ya mülteci akımının devam etmesinden korkuluyor.

- İsveç Demokratları grup lideri Mattias Karlsson’un Nazi Partisi üyesi Martin Pfeiffer ile bir arada olduğunu gösteren fotoğrafla ilgili eleştirilere, o kişinin kendisinin yanına gelerek resim çektirdiği yönünde cevap verdi.

EXPRESSEN

- İsveç Demokratları Üye Komitesi, Stokholm Gençlik Kolları yönetimindeki Gustav Kasselstrand ve William Hahne de dâhil olmak üzere sekiz kişinin parti üyeliğiyle ilişiklerini kesmek istiyor.

- Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 20 yıl hapse mahkûm edildi.

- TV4, Jas Gripen savaş uçaklarında bazı hataların bulunduğunu ortaya çıkardı.

- Expressen gazetesi Göteborg bölgesinden İslam Devletine katılan ve hayatlarını kaybeden kuzenlerin hayat hikâyelerini yazdı.
Editör: İsveç Gündemi