- İsveç polisi ülkeye giren otomatik silah sayısının arttığını, buna engel olmak için uluslararası bir işbirliğine gereksinim duyulduğunu vurguladı.
 
- Nijerya'daki seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, Müslüman aday Muhammedu Buhari'nin birçok eyalette şu andaki Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan’ın önünde olduğu bildirildi.
 
- Çin Komünist Partisi lideri Xi Jinping, 2012 yılından beri parti içerisinde 68 üst düzey sorumluyu yolsuzluk gerekçesiyle tutuklattı.
 
- Fransa’daki İl Genel Meclisi seçimleri, iktidardaki Sosyalist Parti’nin yenilgisiyle sonuçlandı.
 
- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın dün parlamentoda yaptığı konuşmada, AB tarafından istenilen her şeyi yapmayacağını söylemesi üzerine, AB tarafından yapılması planlanan yardımların tehlikeye gireceği konusunda endişeler artıyor.
 
- İsveç Merkez Bankası’nın repo faizlerinde yaptığı indirim, İsveç Borsasında bu yıl yüzde 15’lik bir artış sağladı.
 
SVENSKA DAGBLADET
 
- ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin ve Almanya’nın İran’la yaptıkları Nükleer müzakereler üç noktada kilitlendi.
 
- İngiltere’de genel seçimler 7 Mayıs’ta yapılacak. Seçim kampanyaları resmen başladı.
 
- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Yemen'in başkenti Sana’nın kuzeyindeki bölgeleri dün bombaladı.
 
- İsveç İstatistik Kuruluşu 18-29 yaş aralığındaki seçmenlerin geçen yıl yapılan genel seçimlere katılma oranının 81,3 olduğunu açıkladı.
 
AFTONBLADET

- Fransa'da Germanwings uçağını bilerek düşüren ve 150 kişinin ölümüne neden olan pilot Andreas Lubitz’in psikolojik sorunlarının yanı sıra gözlerinin de rahatsız olduğu iddia ediliyor.
 
-  İsveç Kralı Carl Gustaf ve Başbakan Stefan Löfven tarafından Suudi Arabistan’a özür mektubu yollandığı iddialarının asılsız olduğu bildirildi.
 
 
- İsveç müzik dinleme servislerinden Spotify’a Amerikalı rakip. Ünlü şarkıcı Jay Z tarafından satın alınan ve dün tanıtımı yapılan Tidal birçok ünlü Amerikalı sanatçı tarafından destekleniyor.
 
- Telia üzerinden yayın yapan Kanal 5, Discovery Channel, Kanal 9, Eurosport, Animal Planet, TLC ve Kanal 11 isimli televizyon kanalları 1 Nisan’dan itibaren Telia üzerinden yayınlanmayacak.
 
EXPRESSEN
 
- Yaz aylarından sonra Halk Partisi içerisinde gündeme gelmesi beklenen yeni parti lideri arayışlarında Jan Bjorklund’a en büyük rakibin Birgitta Ohlsson olması bekleniyor.
 
- İsveç’in BM Güvenlik Konseyi’nde yer alma çalışmalarında yardımda bulunacak olan eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Suudi Arabistan ile yaşanan krizden sonra İsveç’in Konsey’de yer almasının zor olabileceğini söyledi.
 
- Expressen gazetesi Malmö’deki bir yargıcın daha anonim isimle internet üzerinden İslam’a karşı nefret içeren sözler yazdığını ortaya çıkardı.
 
- Yağışlı geçen havalar paskalya tatiliyle birlikte yerini güneşli bir havaya bırakacak.
Editör: İsveç Gündemi